Sevgili hanımlar, temizliğin büyük önem taşıdığı şu günlerde eminim hepiniz bir elinizde çamaşır suyu bir elinizde bez evi talan etmektesiniz.
Deterjanlardan, kolonyalamaktan elleriniz parçalandı, üzerinizde lekeli eski giysiler… Hadi temizlik bitti alelacele yemeği yapayım, yedik, topladık derken gece oldu. Yattın, kalktın sabah aynı telaş, hele bir de çocuklar evdeyse onlarla uğraştın.
Ne duş alacak vaktin oldu ne üzerini değiştirecek.
Akşam eşin geldi, ev pırıl pırıl da sen ne haldesin kardeşim?
Bir düşünün eşiniz eve geldi ev tertemiz, 3-4 çeşit yemek yapılmış tatlısına kadar ama saçınız başınız dağınık, üstünüzde yemek kokulu eski giysiler…
Bir de düşünün evinizin günlük işini abartmadan yapmışsınız, 2 çeşitte yemeğiniz var, elhamdülillah karnınız doyacak. Biraz da kendinize zaman ayırmışsınız; duş alınmış, kokular sürünmüş, temiz güzel giysiler giymişsiniz.
Hatta gözünüze sürme bile çekmiş, saçlarınızı taramış eşinizin sevdiği gibi yapmışsınız.
Eşiniz hangisinde daha mutlu olur?
A’râf Suresi 26 . Ayette şöyle buyruluyor. “Ey Âdemoğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takvâ elbisesi, işte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah’ın âyetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar.” Bu mealden hareketle giyinmek mahrem yerleri örtmek ve süslenmek için verilmiş bir nimetken eşler arasında örtünmek söz konusu olmayacağından eşimiz için süslenerek onun hoşuna gidecek giysiler giymeliyiz.
Peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde eşler arasında süslenmek ile ilgili şöyle buyuruyor: “Elbisenizi yıkayınız. Saçlarınızı düzeltiniz. Dişlerinizi misvaklayınız. Tertemiz olmaya ve güzelleşmeye çalışınız. Zira İsrailoğulları böyle yapmadığı için kadınları zinaya düştüler.”
Eşlerimizi karşılarken ve onlarla aynı evin içinde bulunduğumuz süre boyunca temiz ve bakımlı olmaya özen göstermek hem kendimizi iyi hissetmemize hem de eşimizin mutluluğu ile mutlu olmamıza vesile olacaktır.
Haydi hanımlar yemek kokulu gri eşofmanınızla vedalaşın.
ŞULE ERSOY
Evet yarın ilk işim bu olacak. 2 çocuk annesi olarak hayatimi 2 kızıma ve eşime adadım. Onları mutlu etmek için kendimi unuttum. Bu durumdan ben mutsuz değilim. Ama yinede kendime ayiracagim bir vakit beni daha çok mutlu enerjik hissettirir. Desteğin önerilerin için çok teşekkür ederim canım arkadaşım?